Wie is ‘bij Maaike’ ?

Maaike afb

Mijn naam is Maaike van der Velden en ben sinds juli 2017 de trotse eigenaar van mijn praktijk voor Integratieve kindertherapie en coaching. Ik ben afgestudeerd tot MasterKinder Therapeut in Integratieve Psychotherapie en heb me gespecialiseerd als Opvoedcoach en trainer Hartgrondig opvoeden en Supervisor.

Ik vind het belangrijk om samen met ouders en kinderen een proces te doorlopen in een eigen tempo met unieke eigen oplossingen. Iedere keer ervaar ik weer een glimlach wanneer ouders en/of kinderen hun eigen pad hebben bewandeld waarin zij weer opnieuw grip ervaren op hun eigen leven met een blij en gelukkig gevoel.

Tot en met december 2020 heb ik, naast mijn praktijk, in het onderwijs gewerkt als leerkracht en als intern begeleider. Ik heb altijd gewerkt op scholen waarbij het uitgangspunt was dat ieder kind uniek is, centraal staat en zijn eigen unieke ontwikkeling volgt. Vanuit die visie en missie ben ik me verder gaan specialiseren tot Integratieve Kindertherapeut aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.

Ik werk met heel veel plezier samen met ouders en kinderen en loop graag eventjes mee op jullie pad op weg naar weer een fijn gevoel.

Maaike afb

‘bij Maaike’ begeleidt kinderen en ouders om weer grip te krijgen op hun eigen gelukkig gevoel.

Kenmerken van mijn begeleiding:

Kinderen en ouders worden ‘bij Maaike’ op een warme, empathische en enthousiaste manier begeleid om tot innerlijke groei en ontwikkeling te komen.

De begeleiding is procesgericht en vraag gestuurd hierbij is de wens van het kind leidend.

De begeleiding is kortdurend en wordt afgestemd op ieder kind. Een traject op maat voor ieder uniek kind.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van alles wat het kind al beheerst aan kwaliteiten en talenten, dit zijn de zogenoemde hulpbronnen.

De diepere oorzaak van de klacht wordt tijdens de begeleiding ‘bij Maaike’ door het kind onderzocht, waardoor groei zichtbaar wordt en het oplossen van dat nare, vervelende gevoel van binnenuit plaatsvindt.

Niet de methode, maar het kind staat centraal!

Jouw kind met zijn vraag of probleem staan centraal tijdens de begeleiding. Het kind is zijn eigen deskundige en kent zichzelf het beste. ‘bij Maaike’ begeleidt jouw kind op een professionele manier door middel van spel, beelden, gesprek en verder alles wat nodig is om dat fijne gevoel weer te stimuleren.

Je kind wordt geholpen om dat wat vervelend is op een eigen unieke manier op te lossen en te integreren. Vervolgens kan je kind weer met voldoende veerkracht met zichzelf en de buitenwereld omgaan.

Daarnaast ben ik er ook voor jou als ouder. Wanneer je als ouder op een andere manier kan reageren of kan kijken naar het gedrag van je kind, zal dit effect hebben op je kind. Tijdens het traject wordt jij als ouder de externe hulpbron.