Wie is ‘bij Maaike’ ?

Maaike afb

Ik heet Maaike van der Velden en ben sinds juli 2017 de trotse eigenaar van mijn praktijk voor Integratieve kindertherapie en coaching ‘bij Maaike’.

Ik vind het belangrijk om samen met ouders en kinderen een eigen proces te doorlopen in een eigen tempo met unieke eigen oplossingen. Iedere keer ervaar ik weer een glimlach wanneer ouders en kinderen samen hun eigen pad hebben bewandeld met als doel groei van het kind met uiteindelijk een blij en gelukkig gevoel.

Naast mijn eigen praktijk ‘bij Maaike’ werk ik al ruim 24 jaar in het basisonderwijs. Ik heb altijd gewerkt op scholen, waarbij het uitgangspunt is dat ieder kind uniek is, centraal staat en zijn eigen unieke ontwikkeling volgt. Vanuit die visie en missie specialiseer ik me op dit moment verder tijdens de opleiding tot Integratieve Kindertherapeut aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.

Ik werk samen met ouders en kinderen en loop graag eventjes mee op het pad van ouders en kinderen.

Maaike afb

‘bij Maaike’ begeleidt kinderen en ouders om weer grip te krijgen op hun eigen gelukkig gevoel.

Kenmerken van mijn begeleiding:

Kinderen en ouders worden ‘bij Maaike’ op een warme, empathische en enthousiaste manier begeleid om tot innerlijke groei en verandering te komen.

De begeleiding is procesgericht en vraag gestuurd hierbij is de wens van het kind leidend

De begeleiding is kortdurend en wordt afgestemd op ieder kind, een traject op maat voor ieder uniek kind.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van alles wat het kind al beheerst aan kwaliteiten en talenten, dit zijn de zogenoemde hulpbronnen.

De diepere oorzaak van de klacht wordt tijdens de begeleiding ‘bij Maaike’ door het kind onderzocht, waardoor groei zichtbaar wordt en het oplossen van dat nare, vervelende gevoel van binnenuit plaatsvindt.

Niet de methode, maar het kind staat centraal!

Je kind en zijn vraag staan centraal, waarbij je kind hierin zijn eigen deskundige is. ‘bij Maaike’ begeleidt je kind op een professionele manier door middel van spel en gesprek.

Je kind wordt geholpen om dat wat vervelend is op een eigen unieke manier op te lossen en te integreren. Vervolgens kan je kind weer met voldoende veerkracht met zichzelf en de buitenwereld omgaan.