HarTgrondig Opvoeden

Deze opvoedtraining is voor iedereen die met kinderen leeft of werkt. Deze ‘gevorderde’ opvoeders kijken, gedurende de bijeenkomsten, vanuit nieuwsgierigheid naar het gedrag van kinderen. Tijdens de 6 bijeenkomsten zullen ouders, grootouders, gastouders, pleegouders, tantes en ooms, leerkrachten, pedagogisch medewerker, trainers van een sportclub op een andere respectvolle en liefdevolle wijze kinderen begrijpen en opvoeden.

‘bij Maaike’ geeft als gediplomeerd Sleuteltrainer deze opvoedtraining van zes bijeenkomsten waarin de onderwerpen ongehoorzaamheid, zeuren, liegen, ruzie maken en geweld aan bod komen. Het kerndoel van deze training is de interne verandering bij de opvoeder of begeleider om op een andere manier naar het gedrag van je kind te kijken. Om vervolgens je kind doelgericht op te voeden, te begeleiden en vanuit liefdevolle communicatie in contact te blijven met je kind.

Gedurende deze training leer je o.a. meer grip te krijgen op je opvoeding. Je leert onder andere de gedragingen van je kind(eren) te begrijpen in een context waarin de kinderen leven, denken en voelen. Je leert om op een liefdevolle en respectvolle manier in contact te komen met je kind (eren). ‘Oude’ communicatie wordt vervangen door ‘nieuwe effectieve’ communicatie.

Tijdens de bijeenkomsten zal je merken dat je jezelf vragen zal stellen, zelfonderzoek zal doen om op een andere manier naar je opvoeding of begeleiding van kinderen te kijken. Uiteindelijk zal je nog gelukkigere kinderen krijgen.

Iedere bijeenkomst duurt 2,5 uur en wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers.

Je leert over de volgende thema’s:
Bijeenkomst 1: Ongehoorzaamheid
Bijeenkomst 2: Zeuren
Bijeenkomst 3: Ruzie
Bijeenkomst 4: Jij in je rol als opvoeder
Bijeenkomst 5: Liegen
Bijeenkomst 6: Geweld

In november start ik weer met de training HarTgrondig Opvoeden.

Iedere bijeenkomst duurt van 19.30 – 22.00 uur.

In overleg met de deelnemers zullen de definitieve dagen en tijden vastgesteld worden.

Bijeenkomst 1: Dinsdagavond 9 november 2021
Bijeenkomst 2: Dinsdagavond 23 november 2021
Bijeenkomst 3: Dinsdagavond 7 december 2021
Bijeenkomst 4: Dinsdagavond 18 januari 2022
Bijeenkomst 5: Dinsdagavond 1 februari 2022
Bijeenkomst 6: Dinsdagavond 15 februari 2022

Contact
thumbnail_IMG_3774