HarTgrondig Opvoeden

Deze opvoedtraining is voor iedereen die met kinderen leeft of werkt. Deze ‘gevorderde’ opvoeders kijken, gedurende de bijeenkomsten, vanuit nieuwsgierigheid naar het gedrag van kinderen. Tijdens de 6 bijeenkomsten zullen ouders, grootouders, gastouders, pleegouders, tantes en ooms, leerkrachten, pedagogisch medewerker, trainers van een sportclub op een andere respectvolle en liefdevolle wijze kinderen begrijpen en opvoeden.

‘bij Maaike’ geeft als gediplomeerd Sleuteltrainer deze opvoedtraining van zes bijeenkomsten waarin de onderwerpen ongehoorzaamheid, zeuren, liegen, ruzie maken, jij in je opvoedrol en geweld aan bod komen. Het kerndoel van deze training is de interne verandering bij de opvoeder of begeleider om op een andere manier naar het gedrag van je kind te kijken, om vervolgens je kind doelgericht op te voeden, te begeleiden en vanuit liefdevolle communicatie in contact te blijven.

Gedurende deze training leer je o.a. meer grip te krijgen op je opvoeding. Je leert de gedragingen van je kind(eren) te begrijpen in een context waarin kinderen leven, denken, handelen en voelen. Je leert om op een liefdevolle en respectvolle manier in contact te komen met je kind (eren). ‘Oude’ communicatie wordt vervangen door ‘nieuwe effectieve’ communicatie.

Tijdens de bijeenkomsten zal je merken dat je jezelf vragen zal stellen, zelfonderzoek zal doen om op een andere manier naar je opvoeding of begeleiding van kind(eren) te kijken. Uiteindelijk zal je nog gelukkigere kinderen krijgen.

Iedere bijeenkomst duurt 2,5 uur en wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers.

Je leert over de volgende thema’s:
Bijeenkomst 1: Ongehoorzaamheid
Bijeenkomst 2: Zeuren
Bijeenkomst 3: Ruzie
Bijeenkomst 4: Jij in je rol als opvoeder
Bijeenkomst 5: Liegen
Bijeenkomst 6: Geweld

In september start ik weer met een nieuwe reeks van 6 bijeenkomsten

Mocht je interesse hebben in het volgen van deze bijeenkomsten, meld je dan aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met mij op. Wil je met een groep collega’s de training volgen op een zelf gekozen locatie dan is dat ook een mogelijkheid. Ik kijk er weer naar uit om een nieuwe training te starten.

Bijeenkomst 1 is donderdagavond 7 september van 19.30 uur tot 22.00 uur

Bijeenkomst 2 is donderdagavond 14 september van 19.30 uur tot 22.00 uur

Bijeenkomst 3 is donderdagavond 28 september van 19.30 uur tot 22.00 uur

Bijeenkomst 4 donderdagavond 5 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur

Bijeenkomst 5 donderdagavond 12 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur

Bijeenkomst 6 is donderdagavond 26 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur

Contact
thumbnail_IMG_3774