Trainingen

‘bij Maaike’ geeft als gediplomeerd Sleuteltrainer de training HarTgrondig opvoeden, met als mogelijk vervolg de masterclass HarTgrondig opvoeden.

Training HarTgrondig opvoeden

Deze opvoedtraining is voor iedereen die met kinderen leeft, zoals: ouders, grootouders, tantes en ooms of werkt zoals leerkrachten, gastouders, pedagogisch medewerker, trainer van een sportclub en op een andere respectvolle en liefdevolle wijze kinderen wil begrijpen en opvoeden.

‘bij Maaike’ geeft als gediplomeerd Sleuteltrainer deze opvoedtraining van zes bijeenkomsten waarin de onderwerpen ongehoorzaamheid, zeuren, liegen, ruzie maken en geweld aan bod komen. Het kerndoel van deze training is de interne verandering bij de opvoeder om weer op een andere manier naar je kind te kijken en je kind doelgericht op te voeden, te begeleiden en vanuit liefdevolle communicatie in contact te zijn met je kind.

Gedurende deze training leer je o.a. meer grip te krijgen op je opvoeding en leer je gedragingen van je kind(eren) te begrijpen in een context waarin je kinderen leven, denken en voelen. Je leert om op een liefdevolle en respectvolle manier in contact te komen met je kind (eren). ‘Oude’ communicatie wordt vervangen door ‘nieuwe effectieve’ communicatie.

Tijdens de bijeenkomsten zal je merken dat je jezelf vragen zal stellen, zelfonderzoek zal doen om op een andere manier naar je opvoeding of begeleiding van kinderen te kijken. Uiteindelijk zal je nog gelukkigere kinderen krijgen.

Iedere bijeenkomst duurt 2,5 uur en wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers.

Je leert over de volgende thema’s:
Bijeenkomst 1: Ongehoorzaamheid
Bijeenkomst 2: Zeuren
Bijeenkomst 3: Ruzie
Bijeenkomst 4: Jij in je rol als opvoeder
Bijeenkomst 5: Liegen
Bijeenkomst 6: Geweld

Masterclass HarTgrondig opvoeden

Masterclass HarTgrondig opvoeden is een vervolg op de Training HarTgrondig opvoeden en is bedoeld voor iedereen die de verdieping in wil gaan om op een liefdevolle manier in contact met kinderen te zijn.

Bij iedere start van de avond verzamelen we alle vragen en thema’s van de deelnemers. Aan de hand van deze onderwerpen geef ik supervisie, onderzoeken we het probleem, bespreken we mogelijkheden en kom ik met tips en praktische adviezen om mee aan de slag te gaan.

Tandem training voor opvoedkoppels

Los van de kindsessies of de bijeenkomst HartTgrondig opvoeden biedt ‘bij Maaike’ de Tandem-training van 6 bijeenkomsten aan voor opvoedkoppels. Dat kan een ouderpaar zijn of een opvoeder, die een andere volwassene meeneemt die een belangrijke rol speelt in het gezin of de opvang van je kind.

Jullie schrijven je in als koppel, zodat je beter leert samenwerken in de opvoedsituatie, elkaar respectvol leren ondersteunen en opvoedtaken beter op elkaar af te stemmen. Daarbij uitgaande van de sterke kant van iedere opvoeder. Jullie leren (opnieuw) met een open en nieuwsgierige blik te kijken naar je kind en te communiceren met je kind. Vanuit warmte en liefde die jullie daardoor (opnieuw) voelen ontstaat een nieuwe wederzijdse liefdevolle relatie met jullie kind.

Schrijf je in voor de training HarTgrondig opvoeden

Dinsdagavonden:

In september zullen er weer 2 enthousiaste groepen starten met de training HarTgrondig Opvoeden. De precieze data zal spoedig volgen.
De avondgroep is van 19.30 – 22.00 uur zijn.

De ochtendgroep is van 9:00-11:30 uur.

 

 

 

Ervaringen

line_ervaring

Charlotte

Charlotte - 8 jaar

line_ervaring

Minder strijd en meer gezelligheid in huis

-