Werkwijze

‘De therapeut is deskundig, het kind de expert’

Het doel van de integratieve werkwijze is om je kind weer grip te geven op zijn eigen leven en om datgene wat als vervelend of erg wordt ervaren op te lossen. Hierdoor komen de fijne, positieve en prettige gevoelens en gedachten weer naar voren waardoor je kind zich weer blij en gelukkig voelt

Jouw kind staat centraal en krijgt precies de begeleiding die bij hem of haar past, om zo tot een passende en blijvende oplossing te komen.

 

 

shutterstock_482297092
1

Intakegesprek met ouders

Na het eerste contact maak ik met de ouders een afspraak voor een intakegesprek en stuur ik een vragenlijst op. Tijdens het intakegesprek zijn alleen de ouders aanwezig. Tijdens het gesprek ga ik in op de hulpvraag van ouders en op de vraag van het kind. Daarnaast geef ik al wat gerichte tips die nieuwe inzichten kunnen geven om weer ontspannen, nieuwsgierig en liefdevol met je kind om te gaan.
2

Vijf sessies inplannen

Vervolgens worden vijf sessies van een uur voor je kind ingepland. De kindsessies vinden plaats zonder ouders. De begeleiding verschilt per kind, omdat de vorm niet bepaald wordt door een methode maar door wat ieder kind op dat moment nodig heeft. Je kind weet namelijk zelf wat goed voor hem of haar is.
3

Evaluatiegesprek

Na iedere 5 sessies met je kind volgt een oudergesprek. Daarin worden de sessies geëvalueerd en afhankelijk welk proces het kind doormaakt, stemmen we samen af of er nog een aantal kind sessies ingepland moeten worden.


Je zal merken dat je kind na 7 tot 12 sessies weer lekkerder in zijn/haar vel zit.

Wet op de privacy

De oudergesprekken zijn ter vervanging van verslagen. Tijdens deze gesprekken zullen we voornamelijk ingaan op het proces en niet of nauwelijks op de inhoud, tenzij jouw kind mij daarvoor toestemming heeft gegeven. Ik heb me immers te houden aan de wet van de rechten van het kind.